"Dizajn sajta Beograd - web agencija za dizajn, Internet Marketing Beograd,  SEO optimizacija internet konsalting Srbija"

Dizajn i SEO optimizacija sajta za Google pretragu, SEO pozicioniranje za bolje rezultate websajta

 

 

 

SEO
      strategije i dizajn

 

DIZAJN, primer kreiranja i optimizacije sajta

 

Dizajn HEDERa
Heder je dizajniran tako da je uvek isti, male visine - da ne zauzima veci deo ekrana ako se gleda na tabletima ili telefonima. Na njemu su uvek najvaznije informacije (kontakt - usmeni, telefonski, i kontakt - pismeni, emailom) i linkovi HOME, REZERVACIJE i KONTAKT. Nema nikakvih vise nepotrebnih linkova. HOME vodi na pocetnu stranu gde se odmah nedvosmisleno bira koliko sobni apartman neko zeli da iznajmi. Link REZERVACIJE odmah vodi na posebno dizajniranu stranu sa formom - upitom za rezervaciju apartmana (da li je apartman slobodan u zeljenom vremenskom periodu). Treci link je KONTAKT - svi moguci nacini za kontakt sa menadzerskim osobljem apartmana. TRI horizontalne linijice su klik za meni kada sirina ekrana ne moze da prikaze ceo meni (na primer telefon sa manjom rezolucijom dok stoji vertikalno).

HOME dizajn
Ispod hedera, na home strani je glavni headline: IZNAJMITE LUKSUZNI APARTMAN U BEOGRADU - koji posetiocu sajta objasnjava odmah gde je dosao i sta mu se nudi. Zatim se nedvosmisleno bira koliko sobni apartman neko zeli da iznajmi. Subheadline: LUKSUZNI APARTMANI U BEOGRADU ZA IZDAVANJE NA KRAĆI ILI DUŽI PERIOD
KOJI ODGOVARAJU SVIM BUDŽETIMA I NUDE NAJBOLJI ODNOS KVALTETA I CENE - marketinski pribliznije objasnjava sve najbitnije informacije jasno i sazeto - da su apartmani luxuzni, da mogu da se iznajme na bilo koji period i da su finansijski isplativi i dostupni raznim budzetima. Tu su vreme i temperatura u Beogradu, i direktni linkovi za foto i video galerije. Kako bi sajt bio zanimljiviji, zamisljeno je da mogu da se kastomizuju boje, tj. color key (DIZAJN) celog sajta. Klikom na kvadratic u gornjem levom delu ekrana se menjaju odnosi dominantnih boja, pa svako moze da izabere koji mu ugodjaj najvise prija oku. Boje su izabrane iz referentne palete za web 2013. Na kraju je veca kolicina body teksta neophodna za SEO. Tu su i ikonice za vaznije socijalne mreze.

STRANA SA DVOSOBNIM APARTMANIMA
Apartman 03
To je strana na koju se dodje kada se klikne na izbor dvosobnih apartmana.
Gore se smenjuju animirane fotografije svih dvosobnih apartmana, a ispod se direktno ide na zeljeni aprtman koji je prikazan slikom i imenom. Ispod se direktno ide na izbor apartmana sa drugim brojem soba - trosobni, cetvorosobni itd...ili nazad na HOME.

IZBOR KONKRETNOG APARTMANA
Apartman 04
Na ovu stranu see dolazi kada se izabere zeljeni apartman. Tu su sve informacije o apartmanu, Najvaznije u formi ikonica, da budu najuocljivije, velika fotografija koja se smenjuje (sve fotografije apartmana), link ka mapi gde se stan nalazi, direktan link za fot galeriju i video snimak apartmana, tekstualno objasnjenje do detalja i veliko dugme za INSTANT REZERVACIJU bez oklevanja.

GALERIJA
Apartman 05
Foto - video galerija. Gore su jQuery animirane sve velike slike apartmana, dole se direktno bira zeljena slika ili video. Moze se ici direktno na mapu, nazad na izbor svih dvosobnih stanova, nazad na Home page ili se moze odmah rezervisati apartman koji se posmatra.

MAPA
Apartman 06
Mapa prikazuje lokaciju apartmana na karti Beograda. Moze se izabrati da prikaze sta se interesantno nalazi u blizini apartmana za onoga koji odseda u apartmanu. Npr. Znamenitosti grada, Umetnicki prostori, Restorani i kafe barovi, Nocni klubovi, Shopping centri... DIrektno mozemo da se vratimo na foto galeriju ili na stranu sa detaljnim specifikacijama izabranog apartmana. Takodje mozemo nazad na izbor svih dvosobnih stanova, nazad na Home page ili se moze odmah rezervisati apartman koji se posmatra.

Noc i Dan 07 do Noc i Dan 12
prikazuju kako sve to izgleda za primer izbora trosobnog apartmana i ujedno za izabranu sledecu kolor shemu.

Analogno tome bi slicno izgledale i strane za cetvorosobne i vece apartmane.

Sve je jasno, veoma pregledno i u svakom trenutku nedvosmisleno vodi dalje ka rezervaciji apartmana. Ni u jednom trenutku posetioc sajta nije u nedoumici gde se nalazi, zasto se tu nalazi i sta mu se prikazuje.

Na primer, standardna poseta sajtu bi izgledala ovako:
Posetioc dolazi na HOME.
1. Odmah klikne na velicinu apartmana koji zeli (recimo da klikne na dvosoban)
2. Otvara mu se strana sa svim dvosobnim apartmanima. Tu klikne i izabere dvosobni apartman koji mu se dopada.
3. Otvara mu se strana sa SVIM informacijama o zeljenom apartmanu.
Tu moze da ODMAH REZERVISE APERTMAN, ili da ode na foto galeriju (da podrobnije vidi kako aprtman izgleda) ili na mapu (da vidi lokaciju apartmanau gradu).

Ako vec nije rezervisao apartman:
4. Moze da pogleda foto - video galeriju i da ODMAH REZERVISE APERTMAN.
ili
5. Moze da pogleda mapu (da vidi lokaciju apartmanau gradu) i da zatim ODMAH REZERVISE APERTMAN.
ili
6. Moze da se vrati i da izabere neki drugi dvosobni apartman koji mu vise odgovara i da ga ODMAH REZERVISE.

Sve u svemu sajt je osmisljen i dizajniran da bude u funkciji OSTVARIVANJA MAKSIMALNOG MOGUCEG BROJA KONVERZIJA. To je sustina ovog pristupa dizajnu sajta za izdavanje apartmana. 
Web Marketing dizajn sajtova Beograd

 

 

internet
      agencija TotalDizajn

WEB dizajn i internet marketing sajta Beograd - pobedite konkurenciju!
WEB Dizajn i marketing

Google marketing SEO optimizacija i Design sajta.


SEO - PROJEKTI, Web Marketing www.venecijaneri.netSEO i online marketing kampanja

www.progovori.rs


 

SEO Srbija
      agencija za web marketing

Total Dizajn SEO agencija

kontakt: 064 1700992


 


Optimizacija sajta SEO: web marketing i dizajn agencija

Dizajn sajta Web Marketing
Beograd, agencija za izradu i optimizaciju sajtova, internet
konsalting Srbija